Leserspørsmål

#1 ukens spørsmål

Hvordan gikk Explorius-møtet?
Joda, det gikk bra det! Litt kleint, men hun vi snakket med var så grei at det gikk helt fint. Jeg har faktisk fått plass i utvekslingsprogrammet deres, så om jeg takker ja til plassen drar jeg til USA neste år!

Kan du lage flere bokomtaler?
Det kommer - jeg må bare lese mer bøker! :-) Har for det meste gått i blader i sommer, men skal prøve å lese litt mer bøker nå i høst.

Når drar du til New York og hvor lenge blir du? :-) og hvem skal du med?
Jeg drar på torsdag (!!!), og skal bli i ni dager. Jeg reiser med mamma, pappa og lillebroren min. I tillegg skal vi bo hos og være sammen med noen venner som har flytte til New York, så på en måte "reiser" jeg med de også.


Herregud, om fire dager er jeg i NYC!

Hvilken linje går du på?
Jeg går studiespesialisering.

Hva vil du bli?
Akkurat nå vil jeg bli journalist, men aner ikke om det er det jeg kommer til å ende opp med til slutt.

Hvilket redigeringsprogram bruker du?
Photoshop Adobe Elements 8.0

Hvem har laget designet ditt?
Det har jeg faktisk laget selv. :-)

Noe mer dere lurer på? :-)

dagens leserspørsmål - juleball kjolen

Det var et par spørsmål som gikk igjen om kjolen jeg brukte på juleballet, så derfor tenkte jeg å svare på de spørsmålene i et eget innlegg.

Btw, nå som jeg endelig har fritid skal jeg svare på spørsmålene deres om elf! Svarene kommer nok i morgen. :-)

Hvor er kjolen fra?
Den er fra Charlotte Thorstvedt sin kolleksjon for BikBok.Hva koster kjolen?
Jeg kjøpte den til 299 kroner, men tror den egentlige prisen var 499 kroner.

Får man kjøpt kjolen nå?
Det tviler jeg egentlig på, fordi jeg kjøpte den i sommerferien - og da var den på salg. Du kan jo være veldig heldig å komme over den på en butikk, men som sagt så tviler jeg desverre veldig. Det går jo også an å se på finn.no o.l. om noen selger den brukt.Fikk du svar på noe du lurte på? Eller har du et annet spørsmål om kjolen?

dagens leser spørsmål - den nye kjolen

"Kan du vise hvordan kjolen ser ut på deg? Vurderer sterkt å kjøpe den." Sissel/Yopa


Edit; Kostet 399 kr.

Åh, digger den - den er så fin!

Dårlig blogging i dag, men det er fordi jeg har mattetentamen i morgen.. Hjelp.

Like?

dagens leserspørsmål - redigering #2

Fikk et par spørsmål om hvordan jeg redigerte bildene i dette innlegget, så her er svaret;

Først, må du ha et bilde av et univers eller noe lignende, som du enkelt kan finne på weheartit. I tillegg så trenger du et "bakgrunnsbilde" - og jeg valgte da MEG SELV! ♥ Tulla. Men jo, det gjorde jeg.

Jeg har brukt Picasa, som er et gratis program, men det går også an å bruke program som Photoscape.#1 Velg hvilke to bilder du vil ha. Som sagt - ett univers bilde og et bakgrunnsbilde (helst svart-hvitt).
#2
Bildene du velger havner automatisk der, men du trykke på den grønne knappen mellom hvert bilde!
#3 Trykk på kollasj.


#4 Når du har gjort de første punktene, kommer du hit. Da velger du Flereksponering, det nederste alternativet i drop-down menyen.


OG VOILÀ. Utrolig enkelt. :-)

Var det til hjelp?

dagens leserspørsmål - dyretesting

For litt fikk jeg denne anonyme kommentaren; fuck deg! du bruker dyretestede produkter (sminke)! søk på www.youtube.com så søker du på: animal testing, du kan jo selv velge hvilken video du vil se, alle er grusomme og du støtter det! bra forbilde, må jeg bare få sagt! og senere spørsmålet; hvorfor i helvete støtter du dyretesting? fra samme anonyme person.

For det første - så er jeg fullt klar over at mye av sminken jeg viste dessverre blir testet på dyr. Men når man bor på et lite sted som Skjåk og faktisk må kjøre over en time for å komme til et sted hvor de faktisk selger sminke så sier det seg selv at man har minimalt med utvalg og muligheter. Jeg skal ikke bruke det som noen unnskyldning, for det er det virkelig ikke - men det er en grunn. Det er en av grunnene til at jeg har begynt å kjøpe sminke fra blant annet e.l.f. som ikke tester på dyr. Jeg er sterkt i mot dyretesting, alt som har med misshandling av dyr og gjøre og spesielt det at dyr må lide for at vi skal kunne sprade rundt med det vi vil. Jeg hater det, og har nevnt det før på bloggen.

_weheartit

I det siste tenker jeg mer over hva jeg kjøper av kosmetikk og hvor det kommer fra. Og den sminken som jeg viste frem på søndag er jo ikke alt jeg bruker! Jeg jo bruker produkter som ikke blir test på dyr også - som blant annet GOSH, H&M, Lee Stafford, MAC, e.l.f. og The Body Shop.

Men hvor mange kan si med hånden på hjertet at de ikke eier et eneste produkt som blir testet på dyr før det havner i butikken? Shampo, sminke og til og med lypsyl. Noe som vil si at vi er dårlige forbilder alle sammen.

Jeg er klar over at jeg støtter dyretesting ved å kjøpe produkter fra blant annet L'oreal og Max Factor, men som jeg sa så kjøper jeg mer fra kjeder som e.l.f. fordi jeg virkelig er i mot det.

Tenker du over om produktene dine er testet på dyr før du kjøper de?

dagens leserspørsmål - sam tsui

Har lest bloggen din lenge, å en gang la du ut en youtube-ting med en skikkelig flink gutt som sang I Love The Way You Lie og Dynamite og flere sanger i en sang. Lurer på om du kan legge den ut en gang til, jeg vil høre!! - Tanja

Seelvsagt. Han som synger heter Sam Tsui, og er utrolig talentfull. Må jo egentlig si det samme om Kurt Hugo Schneider, som gjør mye av jobben, tehe. Desverre er han ikke så veldig kjent enda, men forhåpentlig vis blir han det. Men ja. Sangen.


Ååh, går aldri leei!

Har du hørt om Sam Tsui før?

dagens leserspørsmål - redigering

"Hvilket redigeringsprogram bruker du?" er et spørsmål jeg har fått utrolig ofte, både som dagens leserspørsmål og andre ganger.

Jeg bruker Photoscape og Paint.net som begge er gratis programmer og som er utrolig brukervennlige. Det går an å gjøre ganske mye forskjellig i de to programmene og som jeg akkurat sa er de veldig lette å forstå seg på etter at du har brukt de litt. Jeg bruker for det meste Photoscape, men Paint.net kommer godt med noen ganger.


Photoscape og hvordan et bilde som oftest ser ut når jeg er ferdig i programmet.


Paint.net og hvordan et bilde som oftest ser ut når jeg er ferdig i programmet.

Sånn - da håper jeg dere fikk svar dere som lurer!

Hvilket redigeringsprogram bruker du?

kamera

Edit: Jeg har fått meg Canon EOS 550D, og kommer til å skrive litt om det når jeg har brukt det litt lenger.

Kameraet mitt er noe jeg får utrolig mange spørsmål om, så derfor har jeg svart på litt forskjellige spørsmål under.

Jeg bruker Canon EOS 450D og er utrolig fornøyd! Kameraet er verdt hver eneste krone jeg betalte for det og jeg kan ikke komme på mange negative ting om det. Jeg kjøpte kameraet for over et år siden, så nå er det selvsagt kommet nyere utgaver av kameraet.

Fikk et spørsmål om hvilket objektiv jeg bruker, og jeg bruker som oftest det som fulgte med kameraet. Har et ekstra objektiv, men det er en telelinse jeg bare bruker om jeg skal zoome mye.

Har også fått en del spørsmål om hvor mye det koster, og det som sagt er en stund siden jeg kjøpte mitt ligger vel 450D på rundt 3000 kroner.
Hvilket kamera har du?

dagens leserspørsmål - blogger jeg leser

Hvilke blogger leser du? - weheartjessheim

Jeg leser utrolig mange forskjellige bloggere, og skulle jeg listet opp alle sammen her hadde innlegget blitt sykt langt. Leser jo et par engelske blogger (egentlig franske, haha), som Miss Pandora, The Cherry Blossom Girl og Dulce Candy, men verken de eller toppliste bloggere tar jeg med på lista.

Skal prøve å få med så mange som mulig, men har dessverre ikke tid til å si mye om hver blogg - men jeg digger alle sammen! Rekkefølgen har ingenting å si. So, here we go;

Elisabethsl


Bildet er hentet fra bloggen hennes.

En utrolig søt jente, med en utrolig fin stil! Anbefales for alle som er på utkikk etter en moteblogg å lese.


Mne


Bildet er hentet fra bloggen hennes.

Mathilde bor i Singapore, og jeg synes det er utrolig kult å lese om hvordan det er å bo der borte. I tillegg tar hun nydelige bilder!

Mellaplace


Bildet er hentet fra bloggen hennes.

Ok, hun kan kanskje regnes som en toppliste blogger - men jeg må ta henne med allikevel. Utrolig pen jente, mend utrolig fin stil.

Vintageme


Bildet er hentet fra bloggen hennes.

Jeg eelsker jo vintage, og bloggen til Amalie er helt perfekt for meg. Hun har en utrolig fin og vintageinspirert stil, og tar kjempefine bilder.

 

Trine Sjursen


Bildet er hentet fra bloggen hennes.

Kan gjøre det ganske enkelt - elsker stilen hennes og måten hun skriver på. En utrolig bra blogg!

Sånn - det var noen av de bloggene jeg leser! Og, du kan være en av favorittbloggerne mine selv om du ikke er på lista, hadde bare ikke tid til flere nå, hehe.

Leser du noen av de samme bloggene?

dagens leserspørsmål - smilet mitt

Hvorfor blir munnen din så "spesiell" når du smiler? gjør du det med vilje? sånn som fks. på bilde nr. 2 - Anonym

Det var ikke et spørsmål som kom inn til Dagens Leserspørsmål, men en kommentar. Bestemte meg for å ta det som dagens leserspørsmål rett og slett fordi kommentaren var anonym og i tilfelle flere lurer på hvorfor jeg smiler som jeg gjør.

Bildet jeg fikk kommentaren på.

Grunnen til at smilet mitt er ganske rart innimellom er så enkel som at jeg har regulering. Etter at jeg fikk det for snart et år siden, sluttet jeg helt å smile med munnen åpen. Når du har noen metallgreier festet til tennene er det klart at smilet ikke blir helt normalt når man smiler men munnen igjen.

Og nei - jeg gjør det ikke med vilje. Av og til blir smilet mitt litt rart på grunn av reguleringen. Det kan godt hende jeg var på vei til å le eller noe sånt på bildet, så det kan jo være en annen grunn til at smilet mitt ble ekstra rart.

Visste du at jeg har regulering?

dagens leserspørsmål - topp 10 klesplagg

kan du vise dine topp 10 klesplagg ? :-) - mari stangeland

Okei, aller først må jeg bare si at jeg faila litt. Skulle ha 10 klesplagg, men jeg tok selvsagt bare bilde av 9. Typisk. Men det får gå!


Bluse BikBok                                      Genser BikBok                                            Genser CubusCardigan H&M                                      Genser BikBok                                             Skjørt H&M


Kjole Nelly                                     Kjole BikBok                                                        Kjole BikBok

Hva likte du best?

dagens leserspørsmål - header

Noe jeg får utrolig mange spørsmål om er headeren min, så derfor tenkte jeg å ta det som dagens leserspørsmål.Har du laget headeren din selv?
Nei, det har jeg ikke. Jeg vant en konkurranse hos Ellinor hvor header var premien. Hun er utrolig flink, og det er den andre headeren min som er laget av henne.

Hvilket program er brukt på headeren?
Siden jeg ikke har laget den selv, vet jeg dessverre ikke hvilket program som er brukt - men jeg vil tippe at den er laget i Photoshop eller et annet bra redigeringsprogram.

Lurer du på noe, kan du stille spørsmål her.

dagens leserspørsmål - krøllene

Om krøllene dine er ekte eller har du stritt hår? :)  - Marianne Rørvik

Krøllene mine er 100% ekte. Jeg gjør aldri noe spesielt for å få håret mitt så krøllete som det er - det blir sånn helt av seg selv etter at jeg har dusjet. Men, krøllene har ikke alltid vært like. Når jeg var bitteliten var håret mitt litt som det er nå - masse krøller på hele hodet. Så kom krøllene under håret, og ikke over i noen år. Da var håret mitt nesten helt glatt.


Følte bare for å merke bildet skikkelig, liksom. Overdreiv kanskje litt der ja.

Når jeg ble litt eldre, rundt 9-11 år, hadde jeg krøller nederst i håret, og på toppen var det flatt. Dere kan jo tenke dere hvor fint det var.. Det hjalp jo ikke akkurat at jeg gjorde alt jeg kunne for å holde det nede også. Tror ikke jeg skal vise noen bilder fra den perioden. Kan vel si at jeg var mindre pen.

Og som årene gikk ble håret mitt bare mer og mer krøllete. Kan ikke si jeg er glad for det - ender vel opp med afro til slutt - men det er vel bedre enn å ha det håret jeg hadde i 9-11 års alderen.


Klassebilde fra 1. og 9. klasse. Selvsagt er bildet fra 9. klasse til venstre. HA HA. Hater skolebildet mitt..

Lurer du på noe, still spørsmål her.

dagens leserspørsmål - stil og inspirasjon

Hvordan vil du beskrive stilen din og hvor får du inspirasjon fra ? :D - Ragnhild Skjelbred

Stilen min vil jeg egentlig beskrive som enkel, men min egen. Jeg elsker den vintage-inspirerte og den romantiske stilen, så stilen min har vel preg av det. Selvsagt har jeg stilikoner og andre jeg blir inspirert av, men til syvende og sist så har jeg min egen stil vil jeg si. Klærne jeg går i, går jeg ikke i bare fordi alle andre gjør det. Jeg kler meg som jeg vil, og jeg vil heller skille meg ut enn å være en av mange. Jeg kjøper ikke klær ut i fra det andre synes er fint og hva de ville gått i. Only dead fish go with the flow.Inspirasjon får jeg av andre bloggere, LookBook, weheartit og helt tilfeldige folk man ser på gata. Stilikonet mitt er Lauren Conrad - hun har en veldig enkel stil, men uansett hva hun tar på seg ser det like fint ut.

/ weheartit

Hvor får du inspirasjon fra?

something new

Har sett flere bloggere som har hatt dagens leser spørsmål, og tenkte at det hadde vært gøy å prøve det! Derfor kan dere bare spørre meg om det dere lurer på i kommentarfeltet, og så skal jeg svare så godt jeg kan i et eget innlegg. Høres det bra ut, eller?

Jeg får selvsagt ikke svart på alle spørsmålene, men skal prøve å ta så mange jeg kan.Så, hva lurer du på?
hits