Utveksling 2012/2013

Q&A - utveksling

Hvor er du skal på utveksling?
USA, men akkurat hvor i USA vet jeg ikke. Jeg har tenkt til å ha statsvalg på noen av statene på østkysten, men det er jo ikke sikkert jeg havner der. :-)

Hvilket byrå reiser du med?
Explorius, og ISE som underorganisasjon

Hvilke forberedelser har du gjort?
Så langt har jeg ikke gjort så veldig mye mer enn å skrive søknaden (som forresten er ganske tidskrevende). Jeg har også sett mye på hvilke stater jeg skal ønske meg, i tillegg til å ta vaksiner og helsesjekk.

Når reiser du?
Det får jeg nok ikke vite før det nærmer seg, men det blir nok en gang mellom juli og september neste år.

Hva gleder du deg mest til?
Bare det å bo i USA et helt år - gå på High School, være med på fritdisaktiviteter, være med på amerikanske høytider (Thanksgiving, jul osv.) og ganske enkelt oppleve nye ting.Hva gruer du deg mest til?
De første ukene tror jeg - være helt alene på en ny skole, hos en ny familie i et helt nytt land. I tillegg gruer jeg meg til hjemlengselen.

Hvor mye koster det?
Det vil jeg tro er avhengig av hvilken organisasjon du reiser med - om de for eksempel har statsvalg og Soft Landing Camp inkludert i prisen, forsikringer, om du vil velge skole osv. 

Hvilken linje går du, og var det vanskelig og få fikset dette med skolen?
Jeg går studiespesialisering, og det har gått helt greit med skolen. Tror det er lettest å dra på utveksling med tanke på skolen i Norge om man går studiespesialisering.

Hvilke fag skal du ta?
Siden jeg skal velge samfunnsfag, språk og økonomi når jeg kommer tilbake sa rådgiveren på skolen at jeg burde velge noe med sosiologi og økonomi. I tillegg må jeg ha engelsk og American History (obligatoriske fag), og har tenkt litt på å velge Photography. :-)

Kommer du til å blogge fra USA?
Jepp! Det blir enten på denne bloggen, eller en helt ny en.

Flere spørsmål? :-)

hits